Turizmo diena Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijoje tampa tradicine ir mokiniai jos laukia nuo pat rugsėjo pirmosios. Mūsų mokykloje turizmo dieną organizuojamas spartusis penkių-šešių kilometrų žygis 5-8 klasių mokiniams ir dviejų-trijų kilometrų žygis pradinukams.

Šiemet turizmui buvo skirta rugsėjo 27 diena. Džiaugėmės, kad rytas išaušo gražus ir saulėtas. Prieš paskelbiant žygio startą, pakalbinome mokinius. Dauguma jaunesnių klasių mokinių buvo nusiteikę labai entuziastingai, šios dienos laukė, buvo linksmi, pasirengę iššūkiams. Vyresnieji taip pat laukė šios dienos, džiaugėsi, tik buvo kiek santūresni. Jeigu pradinukai labiau džiaugėsi pačiu žygiu, tai vyresnieji - kad nėra pamokų. Žygio startas buvo paskelbtas 9.00. Ilga mokinių kolona, vadovaujama mokyklos direktoriaus Arūno Aleksandravičiaus, kūno kultūros mokytojų Daivos Mikutavičienės, Rimanto Vaškio ir Arūno Radavičiaus pirmiausiai patraukė Šilalės tvenkinio link. Ten mūsų laukė ugniagesiai-gelbėtojai. Mokiniai išklausė priešgaisrinės apsaugos inspektorių Vaidoto Kėblos ir Laimos Kazlauskienės paskaitą apie žmogaus gaivinimą, kaip gelbėti skęstantį žmogų. Paskaita nebuvo ilga, todėl nepabodo. Labiausiai mokiniams patiko praktiniai užsiėmimai, kai reikėjo gelbėti ,,skenduolį”. Dar smagiau buvo, kad tas ,,skenduolis” saviškis - 7c klasės mokinys Arūnas Rimkus. Ugniagesių-gelbėtojų paskaita ir pratybos mums buvo naudingos, nes jos gali padėti apsisaugoti nuo nelaimės mums patiems ar išgelbėti draugą.

                     Po šio susitikimo pėsčiųjų žygis tęsėsi. Daug kas per nešiojamas kolonėles klausėsi muzikos, šnekučiavosi, dainavo. Iš pradžių visi buvo atsipalaidavę, žemesniųjų klasių mokiniai dar šokinėjo ir per krūmelius prie tako, bandė lenktyniauti. Bet vėliau mažesnieji po truputį ėmė pavargti, o vyresnieji ištvermingai ėjo toliau, vėliau dar ir padidindami tempą. Kai pamatė, kad finišas - Bendruomenių parkas – nebetoli ir visi galės užkąsti bei pailsėti, tempas dar pagreitėjo. Atėjus į parką daug kas skubėjo užsiimti suolelius poilsiui, kiti, nestokojantys energijos, žaidė gaudynes, įvairius žaidimus su draugais. Vėliau, apie 12 valandą, buvo paskelbta žygio pabaiga ir mokiniai pradėjo skirstytis. Dauguma mokinių tą dieną ne tik pasivaikščiojo gryname ore, bet ir pasisėmė gerų įspūdžių bei pasigrožėjo gamta.

Smagi buvo ta turizmo diena. Lauksime kitų mokslo metų.

 

,,SKRYDŽIO”atstovai: 

Emilija Marozaitė,

Augustė Jankauskaitė,

Tadas Cibulskis,

Edvinas Šimkus