2017 m. spalio 13 d. 7b kl. mokinė Neda Eitutytė ir 8c kl. mokinys Juozas Griušys, lydimi biologijos mokytojos Živilės Juškienės , vyko į Vilnių, į Lietuvos Edukologijos universitetą. Neda ir Juozas dalyvavo 5-8 kl. respublikiniame mokinių gebėjimų konkurse „Lietuvos gamtininkas“, kurį organizavo Lietuvos neformaliojo švietimo centras. Konkurso tikslas – ugdyti mokinių supratimą apie artimiausią gamtinę aplinką, vystant jų gebėjimus, taikant mokiniui patrauklius ir įdomius veiklos metodus.

Šiais metais į renginį buvo pakviesti 54 pirmąjį etapą laimėję mokiniai iš visos Lietuvos. Dalyviai išklausė prof. habil. dr. Jono Rimanto Stonio ir doc. dr. Arūno Diškaus paskaitą „Ką reiškia būti gamtininku?“. Paskaitos metu susipažinome su įspūdingais vabzdžiais: maldininku, gyvalazdėmis. Juos galėjome paimti į rankas, o skorpioną stebėjome tik iš toli. Buvo be galo įdomu.

Po paskaitos 5-6 ir 7-8 klasių mokinių laukė praktinės ir teorinės užduotys. Praktinių užduočių metu , per mikroskopą, stebėjome augalų žiedadulkes, bandėme jas atpažinti.

Dėkojame mokytojai Živilei Juškienei už galimybę dalyvauti konkurse.

Neda Eitutytė 7 b klasė