2018 metų vasario 3 dieną Jonavoje Jonavos Jonų slėnyje vyko didžiausia Lietuvoje žiemos sporto šventė - LTeam žiemos olimpinis festivalis. Žaidynėse dalyvavo ir Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos mokiniai Jonė Bergelytė, Austė Bernotaitė ir Einius Kononovas.

LTeam olimpinio žiemos festivalio dalyviai rungėsi „Winter Challenge“ varžybose, olimpinės mylios, 5 ir 10 km bėgimuose, varžėsi ledo alpinizmo varžybose „Ledo kirtis 2018”, žaidė kerlingą ir bavarišką akmenslydį, lenktyniavo olimpinės mylios šliuožime lygumų slidėmis, keliavo į Snaigės bei Šiaurietiško ėjimo žygius, lavino ledo ritulio įgūdžius. Mūsų progimnazijos  mokiniai dalyvavo kalnų slidinėjimo ir snieglenčių rungtyse. Festivalyje sekėsi puikiai: Einius Kononovas snieglenčių rungtyje laimėjo pirmąją vietą, o Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazija buvo apdovanota pirmąja vieta tarp mokyklų, pasirodžiusių snieglenčių rungtyje.

Festivalis šiais metais rengiamas jau penktus metus, o šiemet jame dalyvavo daugiau negu 6 tūkstančiai dalyvių. Neįtikėtinai geras jausmas būti tarp geriausių!

 

Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos mokinės:

Austė Bernotaitė, 8c,

Jonė Bergelytė, 8c.