Spausdinti

 

Rugsėjo 6-9 dienomis jau 33 kartą vyko konkursas „European Traffic Education Contest“, skirtas patikrinti Kelių eismo taisyklių bei važiavimu dviračiu žinias. Lietuvai atstovavo keturi 10-12 metų mokiniai, viena iš jų – Donata Stasytytė iš 6a klasės. Mokinei pasiruošti padėjo mokytojas Arūnas Radavičius, o visą Lietuvos komandą treniravo Benius Jankevičius ir Neringa Jankauskienė.

Lietuviai į šį konkursą vyksta jau 22-ąjį kartą, pernai komanda iškovojo dvyliktą vietą, šįmet – dešimtą. Konkursą sudarė praktinė ir teorinė dalis, iš viso 9 stotys (rungtys). Trys stotys buvo skirtos figūriniam važiavimui. Sunkiausia buvo susikoncentruoti į figūras, atsipalaiduoti ir tiesiog važiuoti. Dėl varžybų įtampos (juk ne kasdien atstovauji Lietuvai!) mūsų komanda neišvengė klaidų. Teorinėse užduotyse kiekvienas komandos narys užduotis atliko individualiai. Buvo pateikta keturiolika klausimų, vienam klausimui buvo skirta 30 sekundžių. Visi nekantriai laukėme vakaro, kai buvo paskelbti konkurso nugalėtojai. Konkurso nugalėtojais tapo Rusijos komanda.

Paskutiniąją konkurso dieną su visa komanda apžiūrinėjome Budapeštą – nuostabų miestą, suteikusį tiek azarto ir rungtynių jaudulio.

 

Donata Stasytytė, Dariaus ir Girėno progimnazijos 6a klasės mokinė.