Spausdinti

 

Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos direktorius Arūnas Aleksandravičius ir mokytojos Lineta Dargienė, Aušra Paulikaitė bei Irena Navikienė rugsėjo 23-30 dienomis dalyvavo Erasmus+  projekto „Essential Life Skills“ mokymuose Italijoje. Projekto tema – gyvenimo įgūdžių pamokų integravimas į mokymo programą.

Šįkart į projekto veiklas vyko tik mokytojai, jiems buvo numatytas paskaitų ciklas.  Kolegos iš Afragolos miesto (Neapolis) dalinosi patirtimi apie sveiką gyvenseną, namų ekonomiką bei aktyvaus gyvenimo būdo skatinimą. Pristatė patraukliais ir šiuolaikiškais ugdymo metodais grįstas paskaitas apie Viduržemio jūros regiono dietą, diskutavome apie konkurencingą darbo rinką ir mokėmės, kaip mokinius mokyti atrasti savo karjeros kelią. Kaip sutaupyti pinigų mokėmės kurdami mobiliąją programėlę biudžeto apskaičiavimui. Iš pradžių atrodžiusi kaip be galo sunki užduotis sukurti programėlę telefonui pasirodė visai lengvai įveikiama. Projekto koordinatoriai savo susitikimuose diskutavo apie projekto rezultatus, organizacinius klausimus. Popiet turėdavome galimybę apsižvalgyti po apylinkes ir aplankyti įžymųjį Pompėjos miestą, Amalfio pakrantę. Kolegos papasakojo apie Neapolio istoriją, paklaidžiojome senovinėmis šio miesto gatvėmis. Surengtas susitikimas su Afragolos miesto meru, švietimo departamento vadove, aptarti klausimai, susiję su įvairių šalių švietimo problemomis.

Erasmus+ projektai suteikia mokytojams galimybę tobulinti ne tik užsienio kalbos žinias, bet ir dėstymo metodus, dalintis patirtimi, išmokti kažko naujo. Projekte numatyti dar du susitikimai Slovakijoje ir Lenkijoje, į juos bus vykstama kartu su mokiniais, kur jų lauks įdomios ir naudingos veiklos. Visos projekto veiklos finansuojamos iš Europos Sąjungos Erasmus+ projekto lėšų.

 

Lineta Dargienė, Erasmus+ projekto koordinatorė Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijoje