Spausdinti

 

Lapkričio 14 d. progimnazijos septintokai turėjo ypatingą progą susitikti su Lietuvos alpinizmo asociacijos prezidente ir kalnų mylėtojų klubo „Montis Magia“ prezidente, mūsų kraštiete - Vilma Tūbutyte.

Nors tik vieną pamoką trukęs, tačiau nepaprastai gyvas ir praktiškas susitikimas! Filmuotos įvairių kelionių, įspūdžių ir sunkaus darbo kalnuose akimirkos buvo papildytos viešnios pasakojimais apie alpinizmo sporto šaką, įveiktus iššūkius, alpinisto įrangą ir drabužius, keletą jų „pasimatuoti“ ir savo rankomis paliesti, pakilnoti galėjo visi septintokai. O užsidėti ir nešti 25 kg svorio alpinisto kuprinę teko išbandyti ir mokyklos direktoriui.

Vilma Tūbutytė išskyrė keletą vertingų patarimų jaunimui, kad be techninių dalykų, tokių kaip gebėjimas orientuotis, planuoti laiką, yra svarbiausi tam tikri asmenybės bruožai – tvirta valia, fizinė ištvermė, siekimas užsibrėžto tikslo, kuris gali padėti žmogui išpildyti bet kokią svajonę. Susitikimo pabaigoje viešnia septintokams palinkėjo: „Būtinai turėkite gyvenime tikslą – bet kokį tikslą – tai padeda   tikėti, kad gali labai daug“.

 

Informaciją pateikė ugdymo karjerai koordinatorė S. Jakienė