Spausdinti

 

Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazija pradeda įgyvendinti Erasmus+ projektą „READ, IMAGINE, CREATE“ („Skaityk, įsivaizduok, kurk“). Pirmasis projekto partnerių susitikimas mokymosi tikslais vyko lapkričio 12-16 dienomis Ispanijoje, Pedreguer mieste. Mokymus kolegoms iš projekto šalių organizavo mokytojos Lineta Dargienė ir Aušra Paulikaitė, pranešimus skaitė ir kitų šalių mokytojai.

Projekte dalyvauja Italijos, Ispanijos, Lenkijos, Rumunijos, Graikijos mokyklos, Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazija yra projektą koordinuojanti šalis. Tai didžiulis Europos Sąjungos finansuojamas projektas, kurio metu bus kuriami knygas reklamuojantys filmukai. Projektas skatins skaityti knygas, diskutuoti apie jas, kalbėti apie skaitymo naudą, dalintis mintimis ir idėjomis kartu su kitų šalių mokiniais. Susitikimo Ispanijoje metu mokėmės, kaip kurti reklaminius filmukus, kaip dirbti su mokiniais „literatūrinio salono“ principu, išbandėme interaktyvaus ugdymo metodus matematikos pamokojeYra įrodyta, kad jei vaikas prastai suvokia tekstą, jam sunkiau seksis atlikti ir žodinius matematikos uždavinius, tikėtina, kad ir kitų dalykų suvokimas bus prastesnis, nes nemokant suvokti, kas yra rašoma, nukenčia visų dalykų žinios. Užsiėmimų metu bendravome su mokiniais, dalyvavome kolegų vedamose pamokose. Bene svarbiausia projekto susitikimo dalis buvo išmokyti projekto partnerius dirbti su Erasmus projektais, nes dauguma šalių tokio tipo projekte dalyvauja pirmą kartą. Susitikimo metu suderintos ir tarptautinių susitikimų datos, aptarti dalyvių atrankos kriterijai.

Šiuo metu Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos mokytojų komanda, dalyvaujanti Erasmus+ projekte, vykdo mokinių atranką į projekto veiklas. Tikimasi, kad į veiklas įsitrauks ne mažiau, negu 30 mokinių, iš jų 20 išvyks į projekto partnerių šalis, kuriose mokysis, kurs ir dirbs kartu su bendraamžiais. Projektas taip pat teiks naudą ir mokytojams – jie susitikimų metu irgi mokysis dirbti su mokiniais taip, kad skatintų jų literatūrinį suvokimą ir kitas kompetencijas.

 

Lineta Dargienė, Erasmus+ projektų koordinatorė Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijoje.