Spausdinti

 

Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijoje 2018 m. gruodžio 6 dieną buvo surengtas kasmetinis floristinių kompozicijų respublikinis konkursas-paroda ,,Žiemos puokštė -2018“,  bei atvirų durų diena. Renginiuose dalyvavo mokytojai, moksleiviai bei jų tėveliai iš visos Lietuvos, taip pat ir mūsų mokyklos mokiniai. Mokytojai turėjo galimybę dalyvauti KMAIK dėstytojų organizuotame seminare „Miškininkystės istorija. Faktai ir emocijos“, „Ką veikia miškininkai“, „Saugomos teritorijos Lietuvos miškuose“.

Savo kūrinių demonstruoti važiavo: Gabrielė Šiaudvytytė , Gabija Ruzgytė, Liepa Stankevičiūtė, Erika Kaunaitė , Mintara Juzaitytė , Viltė Kybartaitė , Samanta Rimkutė , Austėja Gailiūtė, Alminta Kazlauskaitė, Inga Poškaitė, Austėja Jurkutė ir Tautvydas Jonaitis. Mokinius į Kauną lydėjo Violeta Jonaitienė ir technologijų mokytoja Danguolė Mikutavičienė.

Darbus palikus parodos salėje ėjome į veiklas kurios buvo skirtos kiekvienai moksleivių grupei. Išklausę vieną paskaitą apie kompiuterinę programėlę, vaišinomės arbata ir sausainiais per pertraukėlę. Pasmaližiavę ėjome į antrąjį Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos pastatą ir tenai „paragavome“ miškininko profesijos. Papraktikuoti perkeliant nukirstus medžius į mašiną, ir nukirsti medžius per virtualios realybės įrangą, šansas atiteko Tautvydui kuris kaip tikras profesionalas viską įvykdė.

Pasisėmus žinių, grįžome į parodų salę ir laukėme apdovanojimų pradžios. A grupėje (5-8 klasių moksleiviai), kalėdinio žaisliuko „Šviesk, Kalėdų žvaigžde“ antroji vieta atiteko Mintarai Juzaitytei ir jos žaisliukui „Lėliu Kalėda“. Diplomą ir apdovanojimą taip pat gavo Tautvydas ir jo žaisliukas „Kerputis“. Visi taip pat gavo padėkas.

Po renginio, užsukome pasigrožėti nuostabia Kauno miesto kalėdine eglute, o pinigėlius išleidome prekybos centre. Visi grįžome namo su šypsenomis veide! Dėkojame mokytojai Danguolei Mikutavičienei už kasmetinį mokinių ruošimą ir keliones ten!

 

7c klasės mokinė Mintara Juzaitytė.