Kiekvieną dieną sulaukiu savo kabinete vaikų, kurie prašo pagalbos, kai negaluoja ar susižeidžia. Visada mokiniai yra laukiami ir visada bandome spręsti sveikatos problemas kartu.

Prisimenu kai pirmą kartą su vaikais bandėme testuotis, buvo baugu ir jiems ir man asmeniškai. Dabar testavimas greitaisiais antigeno testais mokinių nebebaugina. Visi jų noriai testuojasi, mažiesiems tai lyg smagus žaidimas, be to dauguma jų jaučiasi darydami svarbų darbą šeimos atžvilgiu, kai testas neigiamas jie džiaugiasi ir sako: neparnešime Covido į namus, mes saugome tėvelius ir senelius.

Vyresniųjų klasių mokiniai taip pat teigiamai ir atsakingai supranta testavimosi naudą. Neatvykę į mokyklą testavimo dieną jaučia atsakomybę prieš klasę, vos atvykę sekančią dieną, ateina į kabinetą ir prašo leisti atlikti testą. Kartais mokiniai testavimą supranta ir kaip galimybę paatostogauti 10 dienų namie, jei randamas teigiamas testo rezultatas.

Ateina į testavimą ir į sveikatos kabinetą ir tie mokinukai kurių testavimui tėvų leidimo neturime, todėl prieš testavimą peržiūrime dar kartelį dokumentus, nes mokiniai prašo, kad bent slapta leistume pasitestuoti, bet jiems privalome pasakyti, kad negalime to padaryti. Prašome, kad pasitartų su tėveliais ir priimtų jiems tinkamą sprendimą.

Didžiuojuosi Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos mokiniais, kurie jau ne pirmą kartą ateina į kabinetą tiesiog padėkoti, kad kiek galiu - rūpinuosi jų sveikata. Vakar 6B klasės mokiniai labai nustebino savo atėjimu, pasakė labai gražius žodžius, padėkojo ir įteikė labai gražų pačių pieštą piešinį. Ačiū 6B klasės mokiniams.

Nuo 2021m. rugsėjo 1 iki gruodžio 31 d. dienos vykdydami testavimą Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijoje greitaisiais antigeno testais Covid-19 nustatėme 124 mokiniams.

Visi norime gyvai susitikti, bendrauti ir mokytis gyvai, ypač to nori dauguma 4-tų ir 8-tų klasių mokiniai, nes 4 –tokai dar nori pasidžiaugti savo pirmosiomis mokytojomis, o aštuntokai supranta, kad paskutiniai metai mokykloje ir jau greitai teks atsisveikinti.

Ačiū mokiniams už nuoširdumą.

 

Pagarbiai

Visuomenės sveikatos specialistė dirbanti mokykloje

Ineta Butvidienė