Gegužės 2 dieną 3D ir 4D, gegužės 3 d. 3C Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos klasių mokiniai įsijungė į Šilalės r. sav. visuomenės sveikatos biuro inicijuotą tarptautinį projektą „FAST herojai 112“ . Projektas progimnazijoje vyks nuo gegužės 2 d. iki gegužės 31d. ir truks 5 savaites, klasės valandėlių metu. Išklausius visą programos kursą ir tinkamai atlikus visas užduotis, kiekvienas mokinys gaus sertifikatą.

Šis projektas, skirtas didinti sąmoningumą apie insulto požymius ir pagalbą jam ištikus.

Šią Pasaulio insulto organizacijos remiamą mokymo programą sukūrė Makedonijos universiteto Švietimo ir socialinių mokslų fakultetas kartu su Iniciatyva „Angels“.

Programos metu vaikai ir jų šeimos nariai išmoks tris svarbiausius insulto simptomus ir įsidėmės, kad pastebėjus bent vieną iš jų, reikia kuo greičiau kviesti greitąją pagalbą numeriu „112“. Jeigu ši programa apsaugos bent vieną mokyklą lankančio vaiko artimąjį nuo insulto pasekmių, manoma, kad programa veiksminga.

Ugdymo procese vaikams draugiją palaikys Senjorai Herojai: Antanas, Feliksas ir Sofija – Tomo seneliai. Kiekvienas super herojus padeda vaikams išmokti tam tikrą insulto požymį. Svetainėje https://lt-lt.fastheroes.com/dalyvaujančio projekte šeima gali stebėti smagų animacinį filmuką, sužinoti apie tos savaitės insulto požymį. Svetainėje vaikas gali žaisti smagius žaidimus ir rinkti apdovanojimus.

Pirmoji pamoka jau įvyko, jos metu kiekvienas mokinys priėmė ir pareiškė norą tapti herojumi. Pamokėlės metu mokiniai puikiai atliko užduotis pratybų sąsiuviniuose, pasiruošė reikiamą atributiką kurią galės naudoti kitų užsiėmimo metu. Taip pat mokėsi dainuoti dainelę kuri atskleidžia visus insulto požymius bei linksmai pajudėjo dainelės metu.

 

Parengė: Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje:

Ineta Butvidienė