Gegužės 3 d. grupelė šeštokų (6b, 6d) išvyko į Šilalės Vlado Statkevičiaus muziejų susitikti su tautodailininku, medžio drožėju, skulptoriumi, muzikos instrumentų ir vaikų žaislų meistru Jonu Bugailiškiu iš Vilniaus.

Tėčio pamokytas, Jonas pradėjo drožinėti dar vaikystėje. Drauge su tėčiu gamindavo inkilus ir lesyklėles paukščiams. Pradžioje Joną domino skulptūra, vėliau susidomėjo muzikos instrumentais. Nuo tada jis pradėjo mokytis drožinėti- vaikščiojo po muziejus, skaitė knygas ir pagal senovinius pavyzdžius bandė sukurti pirmąsias kankles.

Mokiniai apžiūrėjo J.Bugailiškio pagamintų muzikos instrumentų parodą, eksponuojamą muziejuje. Amatininko ekspozicijoje: kanklės, trimitai, ragai, lamzdeliai, skudučiai, birbynės, būgnai, pūslinė ir kt. muzikos instrumentai. Visi instrumentai yra pagaminti pagal baltų kultūros pavyzdžius, todėl jie yra tokie, kokie buvo senovėje. Šeštokai galėjo išbandyti instrumentus, išgirsti, kaip jie skamba.

Apžiūrėjus parodą, pasiklausius įdomių autoriaus pasakojimų, mokiniai buvo pakviesti į edukaciją apie lietuvių liaudies instrumentų gamybą, jų paskirtį, apie jiems pagaminti reikalingas medžiagas. Vėliau mokiniai atsakinėjo į klausimus-pasitikrino įgytas žinias. Žinios buvo puikios. Šeštokai gavo saldžių dovanų ir po skudutį, pagamintą paties autoriaus.

Baigiantis susitikimui, Jonas Bugailiškis padovanojo muziejui savo gamintą didelį gražų inkilą. Ant inkilo šonų mokiniai paliko savo inicialus. Šis inkilas iškeliavo į Lembo kaimą (Kvėdarnos sen.). Lembe gimė ir augo kunigas ir kalbininkas Kazimieras Jaunius (1848-1908).

 

Teksto ir nuotraukų autorė: muzikos mokytoja metodininkė Laima Saročkienė