2020 metų gruodžio 1 dieną Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijoje startavo programos „Erasmus+" mokyklinio ugdymo sektoriaus strateginės partnerystės projektas „Explore, Inspire, Animate in Nature“ („Tyrinėk, semkis įkvėpimo ir pajausk pilnatvę gamtoje“), skirtas 13-15 metų amžiaus mokiniams. Projekto, kuriame bendradarbiauja šešios mokyklos iš Lenkijos, Lietuvos, Portugalijos, Ispanijos, Italijos ir Graikijos tikslas – praturtinti mokymosi metodus, ugdyti problemų sprendimo įgūdžius ir pagerinti mokinių pasiekimus. Dėl susidariusios ekstremalios COVID-19 situacijos pasaulyje, projektas buvo atidėtas ir jo terminas pratęstas.

Pirmasis mokyklų – partnerių susitikimas 2022 metų balandžio 19-23 dienomis vyko Ispanijoje, Almerijos Maestro Padilla vidurinėje mokykloje. Jame dalyvavo Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos dorinio ugdymo mokytoja L. Ačienė ir direktoriaus pavaduotoja A. Monkienė.

Pirmojo susitikimo metu mokyklų atstovai kalbėjosi apie švietimo sistemų įvairiose šalyse panašumus ir skirtumus, pristatė mokyklose vykdomas projekto „Explore, Inspire, Animate in Nature“ veiklas, skatinančias domėtis gamta. Taip pat aptarė tolimesnę projekto eigą, numatė galimas veiklas ir būsimų susitikimų datas.

Taip pat apžiūrėjome mokyklą, lankėmės pamokose, bendravome su mokiniais ir biologijos dalyko mokytojais. Susipažinome su vietine gamta, jos ypatumais, augmenija. Aplankėme vietines dykumas.

Laisvalaikiu turėjome galimybę susipažinti su Ispanijos kultūra, istorija, papročiais bei įžymiausiomis Almerijos lankytinomis vietomis.

Kelionė į Ispaniją, kaip ir visos kitos projekto veiklos, yra finansuojamos iš Europos Sąjungos programos Erasmus +.

 

Laura Ačienė,

Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos dorinio ugdymo mokytoja.