Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijoje, klasės valandėlių metu į mokyklos aktų salę atėjo pasisemti žinių: spalio 20 d.: 3a, 3b ir 4a klasių mokiniai, o spalio 27 d.: 3c, 3d ir 3e klasių mokiniai, lydimi savo auklėtojų. Mokiniai klausėsi patarimų kaip išlikti sveikiems, nepasigauti virusų, neperšalti ir kaip laikytis asmens higienos.

Renginio metu buvo naudojamas edukacinis kubas, burnos ir dantų modelis „Švari/nešvari burna“, mikroorganizmų milteliai, UV žibintuvėlis, medicininės pirštinės ir guašas padedantis vaizdingai parodyti rankų plovimo taisyklės.

3c, 3d ir 3 e vaikų buvo paprašyta į renginį atsinešti po vieną nupieštą ranką, ant kurios vaikai būtų nusipiešę bent po vieną bakteriją ar virusą. Mokinių vaizduotė nustebino. Džiugu, kad vaikai atėjo linksmai mojuodami savo pieštomis rankutėmis. Jie puikiai žino, kad bakterijos ir virusai būna įvairiausių formų, o per nešvarias rankas galima užsikrėsti ir kirmėlėmis. Užduotį vaikai įvykdė puikiai. Iš suneštų rankučių bus suklijuotas didžiulis plakatas, kuris lapkričio mėn. džiugins visos mokyklos mokinius mažojoje ir didžiojoje mokyklose. Tai bus tarsi priminimas kitiems mokiniams, kurie dar neturėjo galimybės sudalyvauti renginyje, kad rankų švaros pamiršti negalime.

 

Visuomenės sveikatos specialistė dirbanti mokykloje

Ineta Butvidienė.