2018 m. lapkričio 6 dieną, Šilalės Vlado Statkevičiaus muziejuje atidaryta ir pristatyta dviejų autorių darbų parodos. Tai - Reginos ir Antano Petraičių veltinių darbų paroda bei tautodailininko Dainiaus Jankausko medžio dirbinių paroda.

Prieš keletą metų Regina ir Antanas Petraičiai susipažino su vilnos vėlimo technika ir ėmėsi kūrybinio darbo. Reginos ir Antano Petraičių parodą sudaro velti darbai iš vilnos: tai skrybėlės, pirštinės, skraistės, šalikai, apavas papuošalai, rankinės. Darbai nuvelti iš vilnos šlapiuoju būdu. Autoriai sako: - „Sukurti ką nors gražaus ir parodyti kitiems, dalyvauti parodose, šventėse ir mugėse – didelis džiaugsmas“.

Dainius Jankauskas eksponuoja įvairius medžio drožybos darbus, namų apyvokos reikmenis. D. Jankauskas savo amatui naudoja lietuvišką žaliavą: ąžuolą, liepą, uosį, kai kurie dirbiniai apdoroti termiškai. Indai (lėkštelės, dubenėliai) dekoruoti tautiniais, baltų, prieverpsčių raštais. Autorius sako: - „Prieš dirbdamas dažniausiai neplanuoju, kas turėtų gautis, medis pats pasufleruoja, o rankos padaro“.

Pristatymo metu gražiomis dainomis susirinkusius džiugino Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos berniukų vokalinis ansamblis „Lietutis“ (vadovė Laima Petkuvienė).