Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazija pradeda vykdyti naują dviejų metų trukmės Erasmus+ projektą „Essential Life Skills“. Projekto partneriai yra mokyklos iš Lenkijos, Graikijos, Italijos bei Slovakijos. Projekto tikslas - bendradarbiauti ir dalintis mokymosi bei mokymo patirtimi praktinių gyvenimo įgūdžių srityje. Ši sritis yra dažnai pamirštama kasdieniniame ugdymo procese.

Projekto temos - sveika mityba, maisto ruošimo pagrindai, sauga ir higiena, nuosavų lėšų valdymas, asmeninio biudžeto nustatymas ir planavimas. Svarbus ir vidinių savybių - pasitikėjimo savimi, problemų sprendimo, kūrybiškumo, komandos formavimo, pagarbos vienas kitam ugdymas. Šios savybės ir įgūdžiai padės tinkamai užmegzti ir plėtoti tarpasmeninius santykius ateityje. Bus paliestos ir temos, susijusios su karjeros ugdymu, - sėkmingos darbo paieškos, prisistatymo, darbo pokalbio ir darbinio etiketo temos.

Pirmasis projekto susitikimas vyko projektą koordinuojančioje šalyje – Lenkijoje. Susitikimo metu buvo patvirtintas išsamus projekto tvarkaraštis, pasiskirstyta užduotimis, aptarti reikalavimai projekto rezultatams. Nustatyti konkretūs projekto dalyvių vertinimo kriterijai, kuriais remiantis bus atrinkta 10-15 Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos septintokų, dalyvausiančių projekto veiklose. Mokinių atranka ir pokalbiai su kandidatais bus vykdomi iki lapkričio 15 dienos.

 

Projekto koordinatorė Lineta Dargienė