Kalėdos – viena populiariausių ir laukiamiausių švenčių visame pasaulyje. Jau pats žodis „Kalėdos“ džiugina širdį. Ir pasiruošimas Kalėdoms yra savaime didelė šventė, kuri suburia bendram tikslui ir veiksmui. Taigi, artėjant šiai šventei, gruodžio 19 d., grupė 5-8 klasių mokinių susirinko pasigaminti kalėdinių žaisliukų. Prieš pradedant darbus, mokiniai pasiklausė trumpos žaisliukų atsiradimo istorijos, kurią papasakojo 7 klasės mokiniai Mantas ir Erika.

Mokiniams gaminti žaisliukus padėjo dailės mokytoja Ilona Venckienė. Išklausę nurodymų, patarimų, mokiniai ėmėsi darbo. O jis, pasirodo, nelengvas! Reikia kruopštumo, atidumo ir susikaupimo! Mokiniai turėjo puikią galimybę išbandyti tai, kas jiems dar nauja. Tačiau šis darbas mokiniams labai patiko, todėl ir rezultatai labai nudžiugino. Savo žaisliukais papuošėme mokyklos mokytojų kambarį.

Atlikdami meninius darbelius, mokiniai, turintys mokymosi sunkumų, atsipalaiduoja, patiria daug teigiamų emocijų, sėkmę, mokosi bendrauti ir bendradarbiauti.

 

Inga Kanonovienė, specialioji pedagogė