Mes Šilalės ateitininkai, išsiruošėme į „Lietuvos jaunimo dienas 2017“. kurios šių metų tema „Tiesa padarys jus laisvus“,išvykome ne tik į LJD'17, bet ir į Vysk. Teofiliaus Matulionio paskelbimą palaimintuoju. Nors pirma diena buvo skirta studentams, bet mielai priėmė ir mus. Šiose Lietuvos jaunimo dienose pirmą kartą buvo surengta atskira diena studentams ir jau baigusiems studijas jaunuoliams nuo 18 metų. Šventė prasidėjo šaunia vakarone, kuri išjudino pačius apatiškiausius. Po akademinės dienos atidarymo ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto kieme, ISM auditorijose ir Visų šventųjų bažnyčios parapijos salėje vyko teminiai užsiėmimai. Vėliau prasidėjo koncertas, po kurio išsirikiavę eisenai, dalyviai ėjo į Šv. Kazimiero bažnyčią, kur nuo 21 val. vyko maldos ir šlovinimo vakaras, jo metu giedojo LJD choras. Pirmąją vakaro dalį vainikavo adoracija ir malda, dėkojant už pasaulio sukūrimą ir prašant padėti atrasti pašaukimą. Šis vakaras labiausiai palietė širdis, visiems Kai dalinomės įspūdžiais, daugumai įsiminė labiausiai šlovinimas

2- os dienos rytas.   Nuo 11 val. „Siemens“ arenoje vyko iškilmingas šventės atidarymas. Renginį pradėjo specialiai renginiui suburtos šokėjų trupės  pasirodymas, vėliau Paulina Paulauskaitė su LJD choru atliko renginio himną.

Pasirinkę teminius užsiėmimus kiekvienas rado temą pagal savo širdį, bet mūsų grupelei labiausiai įsiminė tema „70 min. šlovės“. Taigi vėl šlovinimas su LJD'17 choru ir grupe „Ichtius“. Vakarą užbaigė svečias iš Anglijos Martinas Smitas. Triukšmo buvo daug, bet atlaikėme

Trečia diena išaušo su jauduliu - lis ar nelis. Nelijo. Taigi išskubėjome į fiestą prie Baltojo tilto. Pramogos, linksmybės, sportas džiugino visus. Vidurdienį išsirikiavę su vėliavomis žygiavome į Katedros aikštę, kur vyko Vysk. Teofiliaus Matulionio paskelbimas palaimintuoju. Labiausiai sukrėtė Vysk. Teofiliaus Matulionio beatifikacija. Pirmą kartą matėme, kaip pagerbiamas iš tikrųjų šventas žmogus. Miršta karaliai, žvaigždės, prezidentai. Po kelių dienų jų niekas neatsimena, o švento žmogaus šlovė tik prasideda. Jo gyvenimas yra pavyzdys mums, kaip iš tikrųjų reikia gyventi. Gavę dovanų po paveikslėlį su Teofiliaus Matulionio atvaizdu vis dar dėkodami, pilni įspūdžių ir stebėdamiesi, išvykome į namus.

Negalime neprisiminti Birželio 6-9 dienomis vykusį ateitininkų stovyklą Pajūryje, kurį organizavo ateitininkų vadovė, tikybos mokytoja Darata šlušnytė ir savanoriai. Kiek daug ten patyrime įspūdžių ypač prisimename krikštynas ,kur mus laukė daug netikėtumo ir išbandymų.Mokimės bendruomeniškumo, šeimyniškumo viską darėme kartu, vienas kitą stengėmės suprasti, įsiklausyti į kitų nuomonę, ugdėme pasitikėjimą vienas kitu. Ne tik žaidėme bet dalyvavome konferencijoje kurios tema; apie pasitikėjimą . Pranešėjai; kun. Antanas Mačius ir mūsų psichologė Dalia, kur atskleidė mums pasitikėjimo prasmę savimi, Dievu ir kitais.

Esame dėkingi tikybos mok. D. Šlušnytei už buvimą kartu ir ačiū visiems, kurie mus palaikė.

                                       Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos renginių dalyviai