„Mūsų ryšys su gamta yra įgimtas ir labai stiprus. Atskirk žmogų nuo gamtos ir iškart pradės lįsti visokios negerovės ir anomalijos. Žmonės ieško ramybės gamtoje, tai darome ne šiaip sau. Be gamtos žmonės pasimeta, praranda save.“ - Antropologė Birutė Galdikas.

Gegužės 4 d. Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijoje vyko regioninis gamtamokslinis konkursas „STEBĖK, PAŽINK, SUPRASK IR TAIKYK“.  Komisijos pirmininkė – Dr. Rita Jankauskienė. Komisijos nariai – Rasa Kuzminskaitė, Rima  Norvilienė, Sigitas Mėlinavičius, Zita Gudauskienė, Singaras Vytartas, Stasys Norbutas. Viso buvo 20 dalyvių. Šiame konkurse dalyvavo ir Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos mokiniai: Kotryna Jakštaitė, 8 c klasė – Tema: Papajos sėklų dygimo laiko priklausomybė nuo pasaulio šalių krypčių ( mokytoja Živilė Juškienė), Laurynas Zavjalovas, 7 c klasė – Tema: Varpinių augalų „ašarojimo“ stebėjimas ( mokytoja Živilė Juškienė ) ir Tadas Gudauskas ,8 c klasė– Tema: Eteno dujos vaisių nokinimui ( darbo vadovė Zita Gudauskienė). Tadas Gudauskas 5-8 klasių grupėje tapo laureatu, o Laurynas Zavjalovas laimėjo specialų Klaipėdos Universiteto įsteigtą prizą.

Kiekvienas konkursas didina mokinių pasitikėjimą savimi, stiprina suvokimą, ir duoda galimybę plačiau atverti langą į pažinimą, į žinias, vedančias į ateitį ir svajonių išsipildymą.

 

Laurynas Zavjalovas 7 c klasė.