Spausdinti

 

Mokslo metams nenumaldomai artėjant į pabaigą, laikas apžvelgti, ką išmokome per šiuos metus. Tai padaryti nekantravo Šilalės rajono mokyklų pradinukai, balandžio 26 d. popietę sugužėję į Dariaus ir Girėno progimnazijos salę. Čia vyko jau tradicinis – penktasis – anglų kalbos dainų konkursas „Sing a Song“, sukvietęs mokinius iš Kvėdarnos Prano Liatuko pradinės mokyklos, Obelyno pagrindinės mokyklos, Kvėdarnos Prano Liatuko pradinės mokyklos Drobūkščių pradinio ugdymo skyriaus, bei Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos.

Šio renginio metu pradinukai dainavo daineles anglų kalba. Dainos žavėjo savo tematikos įvairove ir kūrybinėmis interpretacijomis; žiūrovų ir šventės rengėjų akį džiugino vaikų anglų kalbos tartis ir anglų kalbos žinios bei jiems konkursui pasiruošti padėjusių mokytojų išmonė ir kūrybiškumas.

Vertinimo komisijai, sudarytai iš įvairiausių sričių specialistų, teko nelengvas darbas, nes šventės dalyviai atvyko puikiai pasiruošę ir linksmai nusiteikę. Komisijai kruopščiai skaičiuojant ir sumuojant rezultatus, visus susirinkusiuosius linksmino Dariaus ir Girėno progimnazijos mokiniai. 4kl. Mokinys Tautvydas Jonaitis deklamavo M. ValančiausPalangos Juzę”, o Viktorija Marija Jokubaitytė(4b kl.) R. Skučaitės “Baidyklė”. Savo dainomis džiugino 4d kl. mokinės Emilija, Marija, Eivina, Brigita bei 8b klasės mokinės Gabrielė ir Geistė.

Tikime, kad šis renginys ir jį lydėjusi gera nuotaika paskatins mokinius dar uoliau siekti žinių, skatins jų kūrybiškumą ir saviraiškos įvairovę, sudomins anglų kalba bei jos pritaikymo galimybėmis kasdieniame gyvenime.

Už nuoširdžias pastangas, atkaklų darbą ir puikų pasirodymą visi šventės dalyviai buvo apdovanoti prizais ir padėkos raštais.

Šventės rengėjų vardu dėkojame dalyvavusių mokyklų mokytojams už jų nuoširdų darbą mokant mažuosius dainorėlius. Knygynui „Humanitas“ -už įsteigtus prizus. Taip pat dėkojame Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos administracijai už pagalbą rengiant šį konkursą.

 

A. Ciparienė