2023 metų vasario 7 dieną, Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijoje, vyko interaktyvi gamtamokslinio ugdymo pamoka „ Kodėl nemiega miegapelė?“ Pamokos metu, 7 e klasės mokiniai, naudodami planšetinius kompiuterius, nagrinėjo septynias labai svarbias gamtosaugai temas :atliekos, šiukšlės, klimato kaita, energija, vanduo, bioįvairovė ir gamta, sveika gyvensena. Mokiniai, suskirstyti į komandas, su dideliu susidomėjimu dalyvavo viktorinoje, sprendė užduotis, ieškojo teisingų atsakymų ir stengėsi surinkti didžiausią taškų skaičių.

Interaktyvią pamoką iniciavo Lietuvos respublikos aplinkos ministerija kartu su Aplinkos projektų valdymo kultūra. Mokiniams buvo pristatoma Eco-SCHOOLS programa bei galimybės prie jos prisijungti. Tai yra didžiausia pasaulinė tvarių mokyklų programa, skatinanti jaunus žmones aktyviai dalyvauti aplinkosaugoje ir spręsti ekologines problemas. Ji prasideda klasėje ir plečiasi į bendruomenę.

Tai vis dėlto... kodėl nemiega miegapelė? Gal jai šalta, o gal per šilta, o gal jos miegą įtakoja klimato kaita? Aplinkosauginiais klausimais būkime vieningi! Saugokime Žemę, saugokime viską kas gyva. Tada miegapelė nurims ir galės ramiai miegoti 😊

 

Biologijos mokytoja Živilė Lietuvninkė.