Birželio 2 d. paminėtas Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos 40-metis. Ta proga progimnazijos mokiniai dalyvavo respublikinėje akcijoje ,,Šok į tėvų klumpes”. 1a klasės mokiniai šoko į klasės draugo Simo mamos Vitos Merkelienės, kuri baigė mūsų mokyklą, ,,klumpes“. Viešnia paruošė pristatymą – skaidrėse pateikė savo gyvenimo etapus, suskirstytus pagal kompiuterinį žaidimą ,,Super Mario“ lygius. Buvo labai įdomu. O kodėl Mario? Todėl, kad šis žaidimas tuo laikmečiu buvo vienas pirmųjų kompiuterinių žaidimų ir buvo labai populiarus.

Vita Merkelienė supažindino su savo darbu įmonėje UAB Tauragės regiono atliekų tvarkymo centras (TRATC). 1a klasėje svečiavosi ir TRATC Atliekų tvarkymo skyriaus vadovė Vilmantė Krištopaitienė, kuri papasakojo mokiniams apie atliekas ir jų rūšiavimą. Įdomus pasakojimas virto diskusija apie atliekų prevenciją. Norint patikrinti žinias apie atliekų rūšiavimą, buvo žaidžiamas žaidimas. Žaidimo laimėtojais tapo vis mokiniai, kurie džiaugėsi įspūdingomis dovanomis – ypatingais augančiais pieštukais, kurių gale kapsulė, o joje yra aukštos kokybės sėklos, kurios nėra genetiškai modifikuotos.

Tikime, kad šis susitikimas 1a klasės mokinius dar labiau paskatino tausoti turimus daiktus, dalintis jau nebenaudojamais ir, svarbiausia, mylėti ir puoselėti mus supančią aplinką.

 

1a klasės mokytoja Edita Irtmonienė.