„Svarbus čia kiekvienas“

Konferencijos data: 2023 m. balandžios 26 d.

Konferencijos dalyviai: Lietuvos progimnazijų ir gimnazijų mokinių savivaldos atstovai, tarptautinio Erasmus+ projekto „Everyone is Someone“ Italijos, Graikijos, Estijos, Lenkijos, Turkijos partnerių šalių mokyklų savivaldų mokiniai.

Konferencijos tema: Viešo kalbėjimo nauda ir svarba mokyklos tarybos nariui šiandien yra labai aktuali. Mokiniams reikia įgūdžių, kaip išreikšti save viešai.

Konferencija skirta dalintis patirtimi, vykdomomis veiklomis ir savo sėkmės istorijomis mokyklose ir už jos ribų. Konferencija, tai būdas akis į akį pabendrauti su savo srities lyderiais, o pradedantiesiems – gauti vertingų patarimų ir praktikos.

Konferencijos tikslas – skatinti mokinių aktyvumą, kritinį mąstymą, gebėjimą atlikti tyrimus, burtis, bendrauti ir diskutuoti jaunimą dominančiomis temomis tarptautiniu lygmeniu.

Pirmoje konferencijos dalyje mokyklos dalijosi savo patirtimi, mokinių tarybų vykdoma veiklomis: renginiais, akcijomis, konkursais, socialinėmis jaunimo problemomis, iniciatyvomis ir sėkmės istorijomis.

Antroje konferencijos dalyje seminarą vedė Kauno technologijos universiteto dėstytoja Eglė Vaičiukynaitė. Interaktyvaus pristatymo ir seminaro metu lektorė pristatė neuromokslais ir psichologija paremtą modelį, įgalinantį ateities lyderius geriau bendrauti internete. Dalyviai turėjo galimybę išbandyti virtualios realybės akinius.

 

„Erasmus+“ projektą "Everyone is Someone" finansuoja Eu­ropos komisija, šios programos švie­timo ir mokymo sritį Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas

 

erasmus logotipasimage (2)