Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijoje balandžio24-28 dienomis viešėjo tarptautinio Erasmus+ projekto „Everyone is someone“ („Kiekvienas yra kažkas“) dalyvių iš Italijos, Graikijos, Lenkijos, Estijos, Turkijos mokinių ir mokytojų komandos, kurios dalyvavo įvairiose veiklose.

Pirmąją vizito Lietuvoje dieną mūsų svečiai lankėsi Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijoje. Projekto dalyviai buvo supažindinti su mokyklos struktūra, istorija, vykdomomis veiklomis. Vėliau lankėsi Šilalės rajono savivaldybėje, kurioje susipažino su Šilalės kraštu. Taip pat apsilankė jaunimo centre „Pulsas“, bei dalyvavo progimnazijos mokinių organizuotoje pažintinėje ekskursijoje po Šilalės miestą.

Kitomis dienomis projekto dalyviai dalyvavo žurnalistės, skaitmeninės rinkodaros ir komunikacijos specialistės Daivos Betingytės mokymuose, edukacijoje Klaipėdos „Kalvystės muziejuje“, vyko į pažintines edukacijas Nidoje ir Vilniuje.

Balandžio 26 d. projekto dalyviai kartu su kitomis Lietuvos mokyklomis dalyvavo Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos organizuojamoje tarptautinėje konferencijoje „Svarbus čia kiekvienas“. Konferencijos tikslas – skatinti studentų aktyvumą, kritinį mąstymą, gebėjimą atlikti tyrimus, burtis, bendrauti, diskutuoti jaunimą dominančiomis temomis tarptautiniu lygiu. Konferencija buvo skirta pasidalinti patirtimi, vykdoma veikla ir sėkmės istorijomis mokyklose ir už jos ribų. Pirmoje konferencijos dalyje visi dalyviai pristatė savo mokykloje veikiančias savivaldas ir jų inicijuotas veiklas. Antroje konferencijos dalyje seminarą vedė Kauno technologijos universiteto dėstytoja Eglė Vaičiukynaitė. Interaktyvaus pristatymo ir seminaro metu lektorė pristatė neuromokslais ir psichologija paremtą modelį, įgalinantį ateities lyderius geriau bendrauti internete.

Erasmus+ projekto „Everyone is someone“ pagrindinis tikslas yra įtraukti jauną žmogų į visuomenės gyvenimą. Visų vizitų metu siekiama įtraukti mokyklose veikiančias mokinių tarybas sėkmingam bendradarbiavimui tarp šešių projekto šalių partnerių: Italijos, Lietuvos, Estijos, Lenkijos, Turkijos ir Graikijos. Tikimės, kad šis susitikimas Lietuvoje prisidėjo prie jauno žmogaus tobulėjimo, gebėjimo bendrauti ir bendradarbiauti didinimo, tradicijų ir savo šalies kultūros sklaidos, o taip pat kiekvienas įgijo neįkainuojamos patirties.

Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos Erasmus+ projekto koordinatorė Aurelija Betingienė.

Teksto autorė Jurgita Gražinskienė.

Projektas finansuojamas iš Europos sąjungos lėšų.