Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijoje, kaip ir kasmet, kovo mėnesį sustiprinamas dėmesys sąmoningumo didinimui, bendravimo įgūdžių BE PATYČIŲ stiprinimui.

Progimnazijos ekranuose bendruomenei buvo primintas patyčių reiškinys, jo neigiamos pasekmės ir patarimai, kaip stabdyti, išgyvendinti patyčias. Progimnazijos svetainės skiltyje Tėvams įkeltos metodinės rekomendacijos Patarimai kaip išgyvendinti patyčias.

Klasės valandėlių, gyvenimo įgūdžių ugdymo, ugdymo karjerai užsiėmimų metu vyko prevenciniai susitikimai-užsiėmimai su progimnazijos psichologe ir socialinėmis pedagogėmis.

5-8 klasių mokiniai dalyvavo anoniminėje apklausoje Patyčių masto įvertinimas mokinių tarpe. Su gautais apklausos rezultatais galite susipažinti paspaudę nuorodą

https://www.dariusgirenas.silale.lm.lt/images/Download/tevams-ir-mokiniams/patyciu-paplitimo-tyrimas-2024.pdf

PUG, 1-8 klasių mokiniai aktyviai įsitraukė į kūrybinį darbą: PUG,1-4 klasių mokiniai savo požiūrį į patyčių reiškinį ir jausmus sudėjo JAUSMŲ KNYGOJE, o 5-8 klasių mokiniai mintis surašė ir apipavidalino knygoje VISAI ATVIRAI: bendravimas be patyčių (ne) įmanomas?! Mokinių kūrybiniai darbai visą savaitę buvo eksponuojami I aukšto fojė ir pradinės mokyklos koridoriuje.

Nuoširdžiai dėkojame mokiniams už kūrybines pastangas, prasmingas mintis, pradinių klasių mokytojoms, klasių auklėtojoms ir auklėtojams, specialistams už prevencinių veiklų organizavimą ir vykdymą.

Ką daryti, kad patyčių mūsų tarpe būtų mažiau? Bendromis pastangomis, veikdami kartu, nenutylėdami, o stabdydami, drąsiai išreikšdami nepritarimą žeminančiam elgesiui, prisidėsime prie patyčių išgyvendinimo mūsų tarpe.

 

Pagalbos mokiniui specialistės