Nors už lango dar buvo šalta ir matėsi sniegas, 4c ir 4e klasių mokiniai balandžio 23 d. iškeliavo į Kauną ir aplankė keletą jo lankytinų vietų.

Atvykę į Kauną vaikai ir jų mokytojos pirmiausia sustojo prie Kauno IX forto muziejaus. Ten mokiniai dalyvavo edukacijoje ,,(AT)PAŽINK“, kurios metu sužinojo fortų įkūrimo istoriją bei jų paskirtį. Kitoje užsiėmimo dalyje vaikai buvo suskirstyti į komandas. Abiejų komandų tikslas buvo atrasti ir išanalizuoti paslėptus žemėlapius, kurių pagalba mokiniai rado išėjimą iš IX forto tunelių.

Po orientacinės užduoties Kauno IX forto muziejuje kelionė tęsėsi. Ketvirtokai vyko į Kauno Akropolyje esantį kino teatrą. Jame vaikai turėjo galimybę žiūrėti 3D filmą ir pasinerti į nuotykių kupiną pasakojimą, kuriame atsiskleidė draugystės, savęs pažinimo ir pasitikėjimo temos.

Paskutinė lankytina vieta buvo Lietuvos zoologijos sodas. Egzotariumo ekskursijos metu vaikai susipažino, įdėmiai stebėjo ir žymėjo išvystus egzotinius paukščius, vabzdžius, roplius, varliagyvius ir kt. Taip pat galėjo pasigrožėti lauke esančiais gyvūnais, atvežtais iš kitų šalių, pasidomėti, koks jų gyvenimo būdas, kuo minta.

Ši išvyka mokiniams suteikė ne tik kitokių potyrių, bet ir padėjo jiems suprasti, kad galima mokytis kitaip.

 

Kristina Leškienė ir Daivutė Kareivienė.