Spalio mėnesį 4e klasės mokiniai dalyvavo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Sveikatos apsaugos ministerijos ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto inicijuotame projekte ,,Olimpinis mėnuo“. Viso projekto metu mokiniai turėjo galimybę tobulinti savo sveikos gyvensenos įgūdžius.

Kiekvieną savaitę mokiniai atliko skirtingas užduotis. Pirmąją savaitę dėmesys buvo skiriamas vaikų fiziniam aktyvumui pamokų ir pertraukų metu. Rytai prasidėdavo su Ąžuolo mankšta ir tęsdavosi su Tomo Linksmuolio siūlomais pratimais. Sveikos mitybos savaitės užsiėmimai skatino mokinius kurti sveikus gyvensenos įpročius. Mokiniai sužinojo apie sveikos mitybos vaidmenį ir mokėsi atskirti, kurie produktai yra naudingi jų sveikatai, o kurie ne. Trečią savaitę mokiniai aiškinosi, kas yra kokybiškas poilsis ir kokią naudą jis turi savijautai. Klasėje buvo diskutuojama, kaip yra svarbu miegoti tinkamą valandų skaičių ir skirti laiko atsipalaidavimui. Paskutinę projekto savaitę mokiniai kalbėjo apie savo emocijas. Įvairių veiklų metu susipažino su emocijų valdymo būdais, suprato, kad yra svarbu kalbėtis su kitais ir išsipasakoti.

Projektas ,,Olimpinis mėnuo“ ne tik ugdė mokinių sąmoningumą apie fizinę ir mentalinę sveikatą, bet taip pat stiprino mokinių atsakomybės jausmą, padėjo kurti draugišką klasės aplinką.

 

Mokytoja Kristina Leškienė