Nuolat skubančiame ir modernėjančiame pasaulyje knyga gali tapti puikia priemone puoselėti lietuviškumą, turtinančia vaikų kalbą, plečiančia žinias apie Lietuvos rašytojus, garsinančius mūsų kraštą užsienyje. Tyrimais įrodyta, kad būtent knygas skaitantys vaikai turi labiau išlavintą kritinį mąstymą, geriau sprendžia gyvenimiškas problemas, lengviau bendrauja ir pritampa visuomenėje ir kt.

Evelinos Daciūtės kūrybą galima priskirti prie tų, kurios domina vaikus: poezija – žaisminga ir lengvai įsimenama, o tekstai knygelėse – prasmingi ir įdomūs.

Gausus Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos mokytojų būrys su savo mokiniais jau ne pirmus metus dalyvauja šiame projekte. Šiemet Evelinos Daciūtės kūrybą skaitė ir ją žaismingai nagrinėjo PUG b (mokytoja Gražina Šerpytienė), PUG e (mokytoja Vaida Sakalauskienė), 2a klasė (mokytoja Edita Irtmonienė), 2b klasė (mokytoja Rasa Kanciūtė), 2c klasė (mokytoja Stasė Žymančienė), 2d klasė (mokytoja Rita Ramanauskaitė-Tvaronavičienė), 2e klasė (mokytoja Birutė Zdanavičienė). Prie projekto prisijungė ir pailgintos grupės mokytojos Birutė Ričkienė ir Simona Songailienė.

Projekto organizatoriai dalyvaujančius projekte pradžiugina netikėtomis dovanėlėmis, siurprizais. Šiais metais ir vėl tokia maloni dovana pasiekė 2e klasės mokinius ir mokytoją Birutę Zdanavičienę. Nuoširdus AČIŪ rašytojai Evelinai Daciūtei už autorinę knygą.

Mokytojai, organizuodami smagų skaitymą, lavina jų literatūrinį raštingumą, paskatina vaikus tapti skaitančiais visą gyvenimą. Sėkmės mums tolimesniuose skaitymuose!

 

2e klasės mokytoja Birutė Zdanavičienė