Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos 1 d klasės mokiniai 2023 m. gegužės 18 d. svečiavosi Alvydo Overlingo ūkyje, Jucaičiuose. Čia vaikus pasitiko vienos mokinės mama – Giedrė Panacheda, kuri buvo paruošusi visą edukaciją apie pieninių karvių auginimą – jų šėrimą ir visą priežiūrą. Nors pradžioje mokinius kiek nustebino ,,keistas“ kvapas, bet tai jiems nesutrukdė apžiūrėti automatizuotus karvių šėrimo, milžimo procesus. Mokiniams ūkyje labiausiai patiko veršiukai – buvo galima juos ir glostyti, ir šerti. Tiek berniukai, tiek mergaitės turėjo galimybę ,,pasimatuoti“ didžiulį traktorių. Viską apžiūrėję mokiniai dalyvavo viktorinoje apie pieną, ragavo naminį varškės sūrį su uogiene ir vaišinosi pienu.

Šiek tiek pasisotinusių mokinių jau laukė edukacijos graviravimo įmonėje ,,Graviteka“. Čia mokiniai pamatė, kaip lazeriu yra graviruojami įvairūs mediniai ir metaliniai gaminiai, sužinojo, kad reikalinga laikytis saugumo instrukcijų – saugant akytes būtinai reikalinga užsidėti akinius. Vėliau mokiniai atliko eksperimentą su vandeniu ir pakavimo granulėmis, mokėsi sulankstyti dėžutes, kurias gavo dovanų. Įdomu mokiniams buvo patiems nustatyti graviravimo įrangą – kiekvienas lazeriu išgraviravo savo vardus ant dovanojamų pieštukų.

1 d klasės mokiniai dėkoja Alvydo Overlingo ūkio šeimininkams, ,,Gravitekai“ už priėmimą, naujas patirtis, vaišes ir dovanas, Mamytei Giedrei už kvietimą.

Nuotraukos Giedrės Panachedos ir mokytojos.

 

Mokytoja Rita Ramanauskaitė-Tvaronavičienė.