Gruodžio 11 dieną 3c ir 3d klasių ugdytiniai pamokas vedė netradicinėje aplinkoje- Dionizo Poškos Baublių muziejuje. Pirmame Lietuvos muziejuje, kuris įkurtas 1812 metais.

Mus pasitiko maloni muziejininkė, kuri išsamiai papasakojo Baublių istoriją. Taip pat daug netikėčiausių dalykų mokiniai sužinojo ir apie jų įkūrėją Dionizą Pošką.

Po to mokiniai susipažino su nauja ekspozicija muziejaus antrame aukšte ir dalyvavo edukacinėje programoje ,,Kalėdų belaukiant“. Programą sudarė trys simbolinės dalys: ,,Advento vainikas“, ,,Kalėdaičių gaminimas“, ,,Kalėdinė žvakė“. Tai autorinė edukacinė programa, sukurta muziejininkams bendradarbiaujant su Eucharistinio Jėzaus seserų vienuolijos seserimi Edita- Regina Teresiute.

Buvo labai įdomu išgirsti apie šimtmečius gyvuojančias Kalėdų laukimo tradicijas. Sužinoti kokia Advento meto reikšmė, kokie svarbiausi šventinio laikotarpio elementai bei atributika.

Pynėme bendrą Advento vainiką. Į vainiką sudėjome pačius gražiausius ir šilčiausius linkėjimus.

Sesers Reginos pamokyti mokiniai gaminosi Kalėdaičius ir iš vaškuolių, muziejininkės padedami, suko Kūčių vakarienės žvakes. Kas gali būti didingesnio už pačių sukurtą paprastą ir jaukią Kūčių vakaro dvasią?

Patyrėme didelę bendradarbiavimo svarbą, praturtėjome dvasiškai, įgijome naujų žinių.

Tegul Advento laikotarpiu kiekvieno širdyje apsigyvena gerumo Angelas!

 

Trečių klasių mokytojos: Zina Bernickienė ir Danutė Mitkienė